Ştiri Sibiu – Infracțiuni la regimul rutier

0
149

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 11,30, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 7, Lazaret, de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat în comuna Sadu.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

  •  

La data de 20 mai a.c., în jurul orei 00,30, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Cloșca din municipiul Mediaș de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, domiciliat în județul Mureș.

Polițiștii au constatat că autoturismul condus este neînmatriculat sau neînregistrat, autorizația de circulație provizorie a mașinii fiind expirată din cursul lunii martie a acestui an.

De asemenea, testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza celor constatate, polițiștii medieșeni au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

ÎN TRAFIC, ÎN SIGURANȚĂ

          Pentru că urmează un sfârșit de săptămână prielnic călătoriilor,  insistăm asupra adoptării de către toate categoriile de persoane (şoferi, pietoni, biciclişti, trotinetiști, motociclişti) a unei conduite  preventive pe drumurile publice. Deplasarea poate fi sigură numai dacă sunt respectate întru totul regulile elementare şi obligaţiile legale privitoare la circulaţia rutieră.

Le reamintim, astfel, conducătorilor auto:

  • Să respecte regimul de viteză impus pe tronsonul de drum;
  • Sa reducă viteza de deplasare în condiţii de carosabil ud, ploaie, pe drum în curbă cu vizibilitate redusă;
  • Să se asigure temeinic înainte de schimbarea direcției de deplasare;
  • Să păstreze distanţa de siguranţă faţă de autovehiculul care se deplasează în faţă;
  • Să se asigure, înainte de a pleca în călătorie, că sistemele de frânare şi iluminare, semnalizare sunt funcţionale;
  • Să nu se urce la volan după ce, în prealabil, au consumat băuturi alcoolice;
  • Să nu conducă în stare avansată de oboseală.

O categorie expusă din punct de vedere al siguranţei în trafic o constituie pietonii, care, de cele mai multe ori, traversează strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, provocând accidente de circulaţie care puteau fi evitate cu responsabilitate,  atenţie şi conştiinţa grijii faţă de sine.

Pentru utilizatorii de trotinete, comunicăm:

Șoseaua nu este loc de promenadă!

Dacă țineți cu adevărat la propria siguranță, studiați Codul Rutier pentru a cunoaște principalele reguli de circulație, obligațiile pe care le aveți, semnificația indicatoarelor și semnalizării rutiere!

Nu vă așteptați să fiți observați imediat ce ajungeți lângă un vehicul motorizat!

Nu schimbați direcția de deplasare fără a vă asigura în prealabil foarte bine că șoferii v-au observat intenția! Șoferii nu sunt ghicitori ai manevrelor pe care alții își propun să le efectueze!

Nu circulați cu pasager!

Stimați părinți, facem un apel puternic la conștiința și responsabilitatea de care ne dorim să dați dovadă față de binele copilului dumneavoastră! Mulți dintre părinți sunt și conducători auto și sunteți zilnic la volan. Sunteți cei mai în măsură să le atrageți atenția copiilor și nu numai cu privire la riscurile la care se expun când circulă fie pe trotinetă, fie pe bicicletă, fie ca pieton! Asigurați-vă că înțeleg pericolele și că își iau măsuri de siguranță atunci când se află pe stradă! Educația primită acasă este cea care durează toată viața! Și nu doar educația rutieră!

CU DRAG DE VIAȚĂ, CIRCULAȚI ÎN SIGURANȚĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.