ŞTIRI SIBIU – Două tranşe de teste pentru elevi

0
190

De saptamana aceasta incepe testarea copiilor impotriva SARS-COV-2. La Sibiu testarea se va face acasa, de catre elevi, cu ajutorul parintilor. Pana acum in judetul nostru au ajuns doua transe de teste insumand aproximativ 180 de mii de bucati. Stocul este suficient, spun reprezentantii Inspectoratului Scolar Sibiu, pentru urmatoarele doua saptamani. Fiecare copil a primit in cursul zilei de joi cate un pachetel in care s-au aflat doua teste, cu mentiunea ca prima testare sa se faca vineri dimineata inainte ca cei mici sa plece la scoala sau la gradinitia. Desi initial s-a vehiculat varianta conform careia dascalii ar fi urmat sa fie cei care sa testeze elevii in salile de clasa, angajatii din sistemul de invatamant au refuzat motivand pe de-o parte lipsa unui mediu septic, propice pentru astfel de teste si pe de alta parte lipsa protectiei in cazul in care copilul este infectat.

In perioada urmatoare, ISJ asteapta sa primeasca o noua transa de teste astfel incat verificarea starii de sanatate a copiilor sa se poata face pana la incheierea semestrului.

Intre timp, la nivel national, reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Ministerului Educatiei si-au dat mana si au realizat filmulete informative care au fost ulterior publicate. In materialele realizate de catre Alexandru Rafila Ministrul Sanatatii si Sorin Cimpeanu Ministrul Educatiei sunt oferite informatii atat despre componenta pliculetului cu ustensilele de test cat si despre modul in care acestea pot fi folosite. Testarile se vor face in prima si cea de-a patra zi a saptamanii. Dupa fiecare testare parintii vor trebui sa introduca rezultatul in google forms.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.