Ştiri Sibiu – Două premii şi o menţiune pentru Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sibiu la Festivalul Internaţional de Interpretare „Ursuleţul de Aur” de la Baia Mare

0
264

Nataşa Acu (locul II), Petra Polgar (locul III) şi Ioana Haşegan (menţiune), eleve de la clasa de canto muzică ușoară coordonată de Iulian Țicală, de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sibiu au reuşit două premii şi o menţiune la unul dintre cele mai vechi festivaluri internaţionale pentru copii din România, ajuns la cea de a 38-a ediţie, Festivalul Internaţional de Interpretare „Ursuleţul de Aur” de la Baia Mare, organizat cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale în perioada 24-26 iunie 2022.
Preşedintele juriului a fost compozitorul Horia Moculescu, care nu a avut deloc o misiune uşoară, la acest festival au participat 150 de concurenţi din zece ţări (România, Rusia, Ucraina, Malta, Serbia, Bulgaria, Italia, Lituania, Letonia și Cipru).
Profesorul Iulian Ţicală a revenit după 20 de ani la acest festival important. „A fost o bucurie extraordinară pentru mine sa participam la Festivalul Internațional „Ursulețul de aur”, ediția a XXXVIII- a cu o parte din elevii mei, reprezentând cu mândrie Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, de asemenea, sunt foarte mândru de ei, au demonstrat încă o dată ca munca pe care o depunem împreună la școală nu este in zadar. Au câștigat premii importante într-o competiție foarte strânsă, au participat 150 de concurenți, foarte buni, din 10 țări. Doresc să spun că am simțit și nostalgie, la acest festival, la care acești minunați copii au concurat, acum 20 de ani a participat și profesorul lor”, a declarat profesorul Iulian Ţicală.
Nataşa Ştefania Acu, eleva care s-a întors la Sibiu cu premiul II la secțiunea negative – soliști începători, a impresionat din nou la un festival internaţional, după ce a luat două premii la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional „HermannstadtFest”.
„Am participat cu mare drag la Festivalul Internațional” Ursulețul de Aur “.Am luat locul II cu piesa “Înger bun din cer” a compozitorului Codruț Croitoru și doresc sa ii mulțumesc pe această cale pentru încrederea acordată. A fost foarte frumos și special fiind atâția copiii,am trăit niște emoții foarte mari înainte de a intra pe scena dar când am primit premiul am fost foarte fericită”, a mărturisit Nataşa Ştefania Acu.
Petra Polgar, cea care a avut şansa să urce duminică seara, pe scena de la FITS, cu Horia Brenciu, a obţinut premiul III tot la secțiunea negative – soliști începători din cadrul festivalului de la Baia Mare.
„Am participat la Festivalul Internațional „Ursulețul de Aur” din Baia Mare unde am interpretat piesa “Fight Song” din repertoriul internațional și am obținut premiul III. Ma bucur foarte mult ca am participat la acest prestigios concurs unde am întâlnit copii deosebit de talentați și o atmosefara plăcută. Mi-a plăcut mult organizarea festivalului și juriul. Am avut destul de multe emoții dar toate constructive! Le mulțumesc părinților, colegelor cu care am participat și domnului profesor de canto pentru toată susținerea pe care mi-au oferit-o”, a spus Petra Polgar.
Ioana Hașegan, eleva care a fost recompensată cu o menţiune la secțiunea negative – duelul campionilor de la Festivalul Internaţional de Interpretare „Ursuleţul de Aur” de la Baia Mare, a declarat după ce s-a terminat competiţia: „Acest concurs a fost o experiență foarte frumoasă! Cu siguranță nu a fost ușor, iar concurența a fost mare.Într-un final emoțiile au dispărut în momentul urcării pe scenă! Participarea la Festivalul Internațional „Ursulețul de Aur” a fost o plăcere!”
Reamintim că, atât Ioana Haşegan, cât şi Petra Polgar au fost şi ele premiate la Sibiu la „HermannstadtFest”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.