Ştiri Sibiu – Copiii se bucură de vizite culturale tematice în Sibiu

0
181

După doi ani de restricţii şi şcoală online, copiii reiau ieşirile în natură iar şcolile alături de ghizi şi diverse asociaţii organizează excursii tematice de explorare şi descoperire.

Miercuri, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu în parteneriat cu Fundaţia Biserici Fortificate şi Şcoala Generală nr. 18 din Sibiu au organizat o vizită tematică la biserica fortificată din Cristian. Micuţii clasei I a au ascultat poveşti şi legende fascinante despre saşi, viaţa cotidiană de odinioară, tradiţii şi obiceiuri, au explorat incinta fortificației şi turnul slăninii şi au cântat la orgă.

Apoi, organizaţi pe grupe au pornit într-o cursă amuzantă pentru a descoperi și rezolva întrebările tip quiz pregătite de reprezentanții Fundaţiei Biserici Fortificate. Pentru cei mici a fost, cu siguranţă, o zi de neuitat!

Evenimentul marchează lansarea acestui material tip quiz pentru biserica fortificată din Cristian. “Cei doi ani de pandemie au dus la o creștere semnificativă a interesului turiștilor români pentru bisericile fortificate şi fostele localităţi săseşti. Astfel, dorind să venim în întâmpinarea lor, am creat aceste materiale tip quiz care îi invită pe cei mici dar şi cei mari (de ce nu) la o altfel de descoperire a acestor monumente. Momentan, avem şapte quiz-uri pentru bisericile de la Cristian, Movile, Hosman, Cârţa, Brădeni, Valea Viilor şi Curciu. Ele se găsesc la biserici, vizitatorii dornici de a afla informații interesante într-un mod interactiv le pot prelua de la curatorii bisericilor. Quiz-urile pot fi completate de familii cu copii dar şi de grupuri organizate şi clase de elevi”, a declarat Ruth Istvan, reprezentant Fundaţia Biserici Fortificate.

Ca noutate, de curând fundația a lansat şi aplicația Experience Fortified Churches, aplicaţie în care utilizatorii vor găsi informații despre biserici, program de vizitare, evenimente, posibilități de cazare, masă, organizare tabere.

“Prin evenimentul de astăzi şi drumețiile săptămânale organizate de colegii de la Anii Drumeţiei pentru elevi, dorim să încurajăm cât mai mult activitățile în aer liber și vizitele tematice în Sibiu, conștientizarea patrimoniului cultural şi natural deosebit care ne înconjoară”, Adela Dadu, responsabil comunicare Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.