Ştiri Sibiu -Cincizeci și unu de cetăţeni străini, depistaţi ascunşi de către polițiștii de frontieră arădeni

0
213

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat treizeci și șapte de cetăţeni din Pakistan și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu caserole de plastic. De asemenea, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat paisprezece cetăţeni străini, ascunşi într-un imobil situat în apropierea frontierei.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, caserole de plastic pentru o societate din Franța.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, treizeci și șapte de cetățeni străini.

Aceştia au fost preluaţi și transportaţi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan și India şi intenţionau să ajungă ilegal  într-un stat din vestul Europei.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Tot ieri, în jurul orei 22.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au desfăşurat în zona de competenţă, acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, au fost identificați, într-un imobil situat la aproximativ 9 km față de linia de frontieră, paisprezece cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. 

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că nouă dintre ei sunt cetăţeni din Turcia și ceilalţi cinci sunt din Siria.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.