Ştiri Sibiu – Cetățenii pot contribui în îngrijirea spațiilor verzi de pe domeniul public

0
144

Sibiul are din luna aprilie un nou Regulament și un ghid privind protecția, conservarea, dezvoltarea și întreținerea spațiilor verzi, acestea putând fi consultate pe https://sibiu.ro/primaria/spatii_verzi

Una dintre cele mai importante modificări aduse de noile documente se referă la modul de implicare a cetățenilor în îngrijirea spațiilor verzi din jurul clădirilor de blocuri. Astfel, sibienii sunt așteptați să contribuie, dacă doresc, dar cu condiția încheierii unui acord de parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu.

Pentru încheierea acordului de parteneriat, mai întâi trebuie depusă o cerere disponibilă pe link-ul de mai sus. După completare, aceasta se poate depune în format tipărit la Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei Sibiu situat în Piața Mare sau poate fi transmisă electronic, scanată, pe pms@sibiu.ro. Odată depusă cererea completată însoțită de documentele necesare, persoana în cauză va fi contactată pentru încheierea acordului de parteneriat.

Cetățenii care au încheiat acest acord se pot implica în îngrijirea unui spațiu verde, prin:
salubrizarea spațiului verde prin colectarea deșeurilor;
tunderea gazonului în perioada martie – noiembrie
greblarea spațiilor verzi;
plantarea materialului dendrologic și floricol;
udare

NU este permis cetățenilor sau altor entități private:
să taie arbori
să toaleteze arborii
să mobileze sau să ocupe spațiile verzi diferite obiecte interzise
să îngrădească spațiile verzi publice cu garduri sau alte mijloace

În acest context, Primăria Municipiului Sibiu salută inițiativa Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu care, în parteneriat cu firma Keep Calling, distribuie echipamente și unelte pentru îngrijirea spațiilor verzi. Îi așteptăm pe cetățenii care s-au arătat foarte interesați de acest program să încheie un acord de parteneriat pentru a le putea folosi în acord cu prevederile Regulamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.