ŞTIRI SIBIU – ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
151

Activități preventive cu elevii

În ziua de 21 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-educative, pentru prevenirea faptelor de natură penală privind portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în unitățile de învățământ și în cadrul proiectului ,,NU FI VIOLENT! FII INTELIGENT!

Activitățile s-au desfășurat la Școala Gimnazială Dobrești, Școala Gimnazială Băiculești și la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni, pe baza unui dialog, scopul fiind prevenirea și combaterea violenței în incinta și în zona adiacentă unității de învățământ.

La activități au participat 83 de elevi și 10 cadre didactice.

Cu aceeași ocazie, au fost prelucrate măsurile de prevenire privind răspândirea Covid-19, atât în cadrul activităților cu elevii, cât și în privința măsurilor adoptate la nivelul unităților de învățământ.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 284 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 7 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

  •  

Verificări privind organizarea pazei

În ziua de 21 februarie a.c., polițiștii compartimentelor sisteme de securitate din cadrul Secțiilor 1, 3 și 4 Poliție Pitești au verificat organizarea pazei la șase obiective de pe raza municipiului Pitești.

La două dintre obiective, de pe raza Secției 1 Poliție Pitești, s-a constatat lipsa analizei de risc la securitatea fizică, fapt pentru care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale,  conform H.G. 301/2012, privind normele de aplicare a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor și bunurilor.

De asemenea, la două obiective, depe raza Secției 1 și Secției 3 Poliție Pitești, s-a constatat că nu au implementat măsurile stabilite prin analiza de risc, motiv pentru care s-au stabilit termene de remediere, după expirarea cărora polițiștii vor reveni pentru a constata dacă cerințele au fost îndeplinite.

De asemenea, având în vedere contextul acțiunilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali verificați au fost instruiți atât cu privire la modul de organizare a pazei și manipularea valorilor monetare, cât și cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.