Ştiri Sibiu – Activităţi ale IJP Sibiu

0
197

În perioada 06 – 09 mai a.c., polițiștii sibieni au constatat 19 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 37 de permise de conducere, au retras 41 de certificate de înmatriculare și au aplicat 440 de sancțiuni contravenționale în valoare de 160.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 6 mai a.c., în jurul orei 13,00, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Șura Mare.

La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 36 de ani, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

  •  

La data de 6 mai a.c., în jurul orei 23,45, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Alba Iulia de către o sibiancă în vârstă de 19 ani.

Testarea conducătoarei auto cu aparatul Drugtest a indicat rezultat pozitiv la o substanță psihoactivă, tânăra fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-au întocmit actele preliminarii în vederea efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

  •  

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 21,00, pe DJ 141, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un tractor condus dinspre Mediaș spre Moșna de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Mediaș.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-au întocmit actele preliminarii în vederea efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

  •  

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 22,30, pe raza localității Nou din comuna Roșia, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism condus pe strada Principală.

Conducătorul auto și-a continuat însă deplasare și, după o distanță de aproximativ 1 km, urmărit de echipajul de polițiști, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu zidul unui imobil.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că cel aflat la volan, un localnic în vârstă de 43 de ani, nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

  •  

La data de 8 mai a.c., în jurul orei 22,40, o femeie în vârstă de 51 de ani, din Mălâncrav, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14, Sibiu – Mediaș, în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată de la km. 36+300, Agârbiciu, nu a respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase aflate în funcțiune, a pătruns pe  trecerea de cale ferată și a fost acroșată de Trenul Interegio 10679, care circula spre Mediaș.

În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a unei pasagere din autoturism, o femeie în vârstă de 51 de ani, din localitatea Laslea.

Circulația feroviară nu a fost afectată major.

În cauză, la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite toate circumstanțele producerii evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.