ŞTIRI SIBIU – Activităţi ale IJP

0
28

Minorul Faur Casian a revenit la domiciliu

              Minorul Faur Casian Ilie, a cărei dispariție de la domiciliu a fost sesizată de către mama sa la data de 7 decembrie, a revenit ieri, 9 decembrie a.c., acasă. Audiat fiind de către polițiștii de la investigații criminale, în prezenta părinților, acesta a declar că în data de 07.12.2021, ora 19:30 a plecat voluntar de la domiciliu în urma unor discuții în contradictoriu cu tatăl său, iar în toată perioada cât a lipsit a locuit la domiciliul unui coleg de școală și nu a dorit să ia legătura cu părinții. Totodată, a declarat că nu a săvârșit nicio infracțiune și nici nu a fost victima vreunei infracțiuni pe perioada plecării voluntare de la domiciliu.

***

Două persoane sunt cercetate sub control judiciar și o a treia a fost reținută pentru 24 de ore într-un dosar penal privind furtul mai multor animale

          Trei persoane din Argeș, doi bărbați și o femeie, sunt bănuiți de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat. Mai precis, la data de 6 noiembrie a.c., în localitatea Apoldu de Jos a fost sesizat furtul a 22 de porci.

          În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, precum și perchezițiilor efectuate la data de 8 decembrie a.c. în județul Argeș, polițiștii din Miercurea Sibiului au reținut pentru 24 de ore doi bărbați, în vârstă de 33 și 24 de ani, bănuiți de săvârșirea acestei fapte. În cadrul perchezițiilor, polițiștii au reușit recuperarea parțială a prejudiciului.

          O a treia persoană, o femeie în vârstă de 33 de ani, din Argeș, a fost reținută ieri de către polițiști sub suspiciunea comiterii aceleiași fapte.

          În acest moment, cei doi bărbați sunt cercetați în libertate, față de ei Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

          Femeia se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu urmând a fi prezentată în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște cu propunere de luare a unei măsuri legale.

          Cercetările în acest dosar continuă.

***

Reținut pentru 24 de ore pentru tentativă la tâlhărie calificată și amenințare

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr au reținut ieri pentru 24 de ore un bărbat de 40 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  tentativă la tâlhărie calificată și amenințare.

În fapt, la data de 06.12.2021, în jurul orelor 23:00, bărbatul ar fi pătruns prin efracție în curtea unui imobilul din localitatea Șura Mare și apoi în interiorul unui autoturism ce se afla parcat în curte, neasigurat, cu scopul de a sustrage bunuri. Fiind surprins de persoana vătămată în interiorul autoturismului, acesta din urmă i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnul în zona feței în scopul de a-și asigura scăparea după comiterea faptei, fiind urmărit și imobilizat de către persoana vătămată în fața porții, unde au rămas până la sosirea organelor de poliție.

Bărbatul urmează a fi prezentat în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunerea de arestare preventivă. 

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr continuă cercetările.

***

ATENȚIE LA TRAFIC!

Având în vedere sezonul pe care îl traversăm, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte prudență maximă în timpul deplasării pe drumurile publice și le reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, stimați șoferi, vă recomandăm:

Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare, vizibilitate scăzută. Măriți distanța între mașini astfel încât să puteți opri la timp în cazul unui incident neprevăzut. De asemenea, nu frânați brusc!

Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite și asigurați-vă foarte bine  înainte de a trece de pe o bandă pe alta.

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat, pentru a evita riscul de înzăpezire.

Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați. Atenție, proiectoarele de ceață se folosesc exclusiv pe timp de ceață!

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare  trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale! Montați triunghiurile chiar și atunci când mașina este în afara părții carosabile!

În ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapovița și ninsoarea accentuează considerabil oboseala  conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here