Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
129

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 16,00, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe str. Wewern din Mediaș de către un localnic în vârstă de 47 de ani.

Testarea sa alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 17:00, pe str. Ștefan cel Mare din municipiul Sibiu s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale (tamponare), mai exact conducătorul unui autoturism ce tracta o remorcă la efectuarea unui viraj la dreapta în zona intersecției cu str. Păcii a acroșat cu remorca un autoturism al cărui șofer se angajase într-un viraj la stânga, pe str. Vasile Aaron.

În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale, însă în urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că șoferul care conducea autoturismul care tracta remorca, în vârstă de 25 de ani, din Arad, nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

În continuare, se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având permisul de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.

***

DN 7C – Transfăgărășan – închis sâmbătă  pentru competiția sportivă TRANSFIER 2022

Sâmbătă, 03 septembrie 2022, circulația rutieră va fi închisă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe DN 7C (Transfăgărășan), în intervalul orar 07.00 – 18.00, pe tronsonul cuprins între km 62+100 și km 116+808 (județul Argeș), având în vedere traseul și programul competiției sportive de înot, ciclism și alergare TRANSFIER 2022.

Prin urmare, conducătorii auto care folosesc DN 7C, pe raza județului Sibiu, trebuie să cunoască faptul că în cursul zilei de sâmbătă traversarea acestuia spre Argeș nu este posibilă, la Bâlea Lac fiind nevoiți să întoarcă.

Vă recomandăm să respectați toate regulile de circulație, să circulați prudent, să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante în trafic și să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, care se vor afla în teren.

***

Cerul înnorat, vizibilitatea scăzută, ploaia torențială însoțită de vânt și/sau vijelii sau în averse sunt factori de maximă importanță de care e bine să ținem cont atunci când ne aflăm în trafic, indiferent dacă ne aflăm la volan sau dacă suntem pietoni.

Polițiștii rutieri consideră participanții la trafic drept parteneri pentru siguranță, de aceea le reamintesc șoferilor și pietonilor de regulile elementare de respectat pe stradă pentru a ajunge teferi la destinație:

Stimați șoferi:

  • Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de ploaie, carosabil ud/umed, vizibilitate scăzută;
  • Măriți distanța între mașini;
  • Asigurați-vă foarte bine  înainte de a trece de pe o bandă pe alta;
  • Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați;
  • Nu frânați brusc;
  • Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți;
  • Acordați atenție sporită pietonilor;
  • Dacă opriți să acordați sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asigurați-vă că ați lăsat mașina într-un loc sigur, fără a risca să fiți implicat într-un alt eveniment;
  • Dacă circulați în zona producerii unui eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplasează în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț sau chiar să accidentați persoanele care intervin la locul producerii evenimentului pe lângă care treceți;
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile;

Stimați pietoni:

Țineți cont de faptul că temperaturile scăzute, vremea închisă, ploaia accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

FII RESPONSABIL! ALEGE VIAȚA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.