Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
249

UPDATE: ARESTARE PREVENTIVĂ_Sibian cercetat penal pentru furt calificat și furt, reținut

La data de 7 iunie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a persoanei în cauză pentru 30 de zile. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

Știrea inițială: La data de 6 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 27 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, respectiv furt.

În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 16 aprilie a.c., între orele 00,00 – 01,30, ar fi pătruns într-un imobil din municipiul Sibiu de unde ar fi sustras o cameră foto în valoare de 3.000 de euro. De asemenea, la data de 11 mai a.c., în jurul orei 20,00, ar fi sustras un telefon mobil din curtea unui alt imobil din municipiu.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 6 iunie a.c., polițiștii sibieni de investigații criminale au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, Biroul de Investigații Criminale, în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

Reținuți și cercetați pentru furtul unui miel

La data de 7 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au reținut doi bărbați în vârstă de 25, respectiv 28 de ani, domiciliați în comuna Biertan, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În fapt, cei doi bărbați sunt bănuiți că, în noaptea de 5/6 iunie a.c., ar fi amenințat cu acte de violență un îngrijitor al unei stâne din extravilanul localității Richiș și ar fi sustras un miel pe care, ulterior, l-ar fi sacrificat.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 7 iunie a.c., polițiștii au luat măsura reținerii celor doi presupuși autori ai faptei pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, persoanele în cauză vor fi prezentate unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Fără permis și cu motocicletă neînmatriculată

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 20,30, în orașul Agnita, polițiștii rutieri au oprit pentru control o motocicletă condusă pe strada Plevna.

Conducătorul motocicletei a fost identificat ca fiind un localnic în vârstă de 17 ani, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că motocicleta este neînmatriculată sau neînregistrată.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.