Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Argeş

0
242

Reținut de polițiști

În ziua de 08 mai a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la o stare conflictuală, petrecută între o femeie și fiul său

Din cercetări s-a stabilit că, femeia, de 54 de ani, ar fi fost agresată de fiul său, de 21 de ani, în urma unor discuții în contradictoriu.

Femeia nu a necesitat îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că, împotriva tânărului de 21 de ani, era emis, de către Judecătoria Câmpulung, un ordin de protecție pentru o perioadă de 6 luni.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, iar după administrarea probatoriului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, tânărul de 21 de ania fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Urmează ca, în cursul zilei de astăzi, față de cel în cauză să fie dispuse măsuri preventive.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 55.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 22 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și la cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 08 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 32 de ani, din județul Dolj, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 134 km/h.

Ca urmare a abaterii constatate, cea în cauză a fost sancționată contravenționale cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut, pentru aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de circulație pentru 120 de zile.

  •  

Conduceau fără drept

În ziua de 08 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 52 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 7, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

În ziua de 08 mai a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 47 de ani, din Leordeni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, având permisul de conducere anulat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au soluționat un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 04 mai 2020, un bărbat de 69 de ani, din Coșești, a produs un eveniment rutier soldat numai cu pagube materiale, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Transportau lemne fără proveniență legală

Polițiștii argeșeni au desfășurat activități de prevenire și combatere a delictelor silvice, împrejurare în care au depistat șase bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani, care transportau material lemnos cu atelaje, autoturisme sau autoutilitare, fără a deține documente care să ateste provenineța legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.

Cu sprijinul specialiștilor silvici, s-a stabilit că bărbații transportau cantitatea totală de 6,4 mc de material lemnos de diferite esențe.

Ca urmare a celor constatate, cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 11.000 de lei, conform legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente.

De asemenea, într-unul dintre cazuri a fost dispusă măsura complementară a confiscării autoturismului cu care a fost transportat materialul lemnos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.