Soferii barbati, mai agresivi in trafic decat femeile

0
657

Barbatii sunt mult mai agresivi in stilul de a sofa decat femeile. Sau cel putina asa arata studiile PsihoTrafiQ. Ce fac cel mai des “durii” de pe sosele, dar si la ce riscuri se expun aflati din materialul urmator.

La studiu au participat 127 de soferi, 74,8 la suta barbati iar restul femei. Dintre respondenti 48 la suta au avut varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, 26 la suta intre 25 si 40 de ani, 18,9 la suta au fost cu varste cuprinse intre 46 si 60 de ani si 7 la suta dintre respondenti aveau peste 60 de ani. Cercetarea a scos la iveala faptul ca de cele mai multe ori, din teribilism, soferilor barbati le place sa vada cat de aproape pot rula fata de masina de dinaintea lor, le place sa execute miscari bruste, sa ii sicaneze pe ceilalti participanti la trafic si sa execute diferite tipuri de manevre riscante. Si totul este, spun realizatorii studiului, pentru a-si satisface nevoia de risc, de adrenalina, de senzational. Studiul a scos la iveala si naivitatea barbatilor in ideea de siguranta la volan. 88 la suta dintre respondentii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani au spus ca riscul de accident este minim in situatia in care au o masina buna. Culmea este ca si 70 la suta dintre cei cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani sunt de aceeasi parere. 65 la suta dintre respondentii cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani au spus ca se enerveaza cand trebuie sa stea in coloana in trafic si ca de cele mai multe ori depasesc coloanele de masini fara sa stea pe ganduri. Studiul arata ca de cealalta parte femeile sunt mult mai prudente la volan. Adopta un stil mai putin agresiv si sunt mai putin expuse riscului in trafic.
Politistii spun ca de cele mai multe ori in producerea de accidente rutiere de vina este factorul uman. Din cauza vitezei, a depasirilor neregulamentare si a neacordarii de prioritate au loc zilnic zeci de accidente rutiere, majoritatea soldate cu pierderi de vieti omenesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.