Socul, o planta minune

0
620

De mii de ani socul si-a capatat pe buna dreptate titulatura de planta minune. Si nu e de mirare. Poate fi folosit in diverse feluri atat ca planta tratament cat si ca sursa pentru prepararea bauturilor racoritoare.

imagesPlacut din punct de vedere vizual, cu un miros care atrage, dar si cu o paleta larga de intrebuintari, socul este considerat pe buna dreptate, o planta minune. Daca vreti sa va faceti provizii de soc este cazul sa va grabiti. A inflorit deja si cel mai probabil isi va mentine florile pana pe la jumatatea lunii iunie. Este un arbust-tufa care poate fi gasit atat in zone de campie cat si de munte. Florile pot fi folosite atat proaspat culese cat si uscate. Din cele uscate se prepara de obicei ceaiuri. Sunt foarte aromate, ajuta digestia si au efect antiseptic. Tot din flori de soc pot fi preparate si tincturi. Acestea se la sa la macerat in alcool. Substanta rezultata se pastreaza in recipiente de sticla. Florile uscate sunt transformate in pudra si pot fi folosite in ritualurile cosmetice. Cel mai des insa socul este intrebuintat in alimentatie. Siropul si dulceata de soc sunt adevarate delicii culinare. Asta ca sa nu mai vorbim de socata, bautura copilariei multora dintre noi. Folosit ca aliment insa socul isi poate pierde o parte din proprietatile de medicament natural. Ba mai mult, se recomanda prepararea sa cu miere in loc de zahar pentru a nu adauga un exces caloric in dieta obisnuita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.