Subiectul a creat insa si de aceasta data dezbateri aprinse. O parte a consilierilor au cerut vot favorabil propunerii pentru a nu adanci si mai mult problemele de la Tursib iar o alta parte a solicitat ca proiectul sa fie respins. In cele din urma doar 4 voturi au fost pentru.
Inainte de vot i s-a dat cuvantul si liderului de sindicat al soferilor de la Tursib. Omul spune ca soferii au ajuns la capatul puterilor si ca vor intra in greva daca nu se gasesc urgent solutii. In plus, de la anul, daca se va continua in acelasi ritm isi vor da demisia in masa. Demisii au aparut deja insa in zona administrativa si de conducere a societatii de transport. Dezvaluirile au fost facute chiar catre liderul de sindicat. Acesta mai spune si ca ei, soferii, sunt prinsi la mijloc, intre incompetenta conducerii societatii si a autoritatilor dar si intre nemultmirile calatorilor care, pe buna dreptate, se revolta.
Parte dintre probleme le recunoaste si Priimarul Astrid Fodor. Aceasta spune insa ca Primaria nu poate face foarte multe lucruri. Sefa administratiei locale este de parere ca aceasta problema trebuie rezolvata in consiliul de administratie al societatii si ca pana la urma solutii se vor gasi. Tot Astrid Fodor stie si cine este de vina pentru aceasta situatie. Daca angajatii societatii dau vina pe conducere, Primarul Sibiului vine cu lamuriri. Situatia este creata de catre guvernanti care, in incercarea de a face economii, au impus un plafon in ceea ce priveste salariile. Edilul Sibiului a tinut totusi sa contrazica spusele liderului de sindicat in ceea ce priveste vechimea autobuzelor.
Contrazis de sefa adiministratiei locale, sindicalistul tursib vine cu explicatii. De fapt, autobuzele noi care se strica sunt inlocuite cu cele vechi, scoase din uz.
Noile autobuze, cu computer de bord, blocheaza masina in situatia in care pe bord apare vreun ”martor” care sa indice o defectiune a autobuzului.