Sibiu: TRAFIC ÎN SIGURANȚĂ, PE A1

0
41

La data de 9 octombrie a.c., în intervalul orar 10,00 – 13,30, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, împreună cu polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac și A3 Turda – Borș, în colaborare cu reprezentanții RAR Sibiu și DSV Sibiu, au desfășurat o amplă acțiune în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră pe A1.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost controlate 123 de autovehicule, 97 de conducători auto au fost testați alcoolscopic și 5 șoferi au fost testați cu aparatul Drugtest.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale în valoare de 58.000 de lei, dintre care amintim 48 pentru viteză excesivă, 25 pentru defecțiuni tehnice, 12 pentru neportul centurii de siguranță, 4 pentru termenul ITP expirat, 3 pentru lipsă rovinietă, 2 pentru utilizarea telefonului, dar și 1 pentru conducere sub influența alcoolului și 35 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere, dintre care 5 pentru viteză peste limita legală și 1 permis pentru conducere sub influența alcoolului.
În cadrul acelorași activități, au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

La data menționată, în jurul orei 12,30, la km. 260, în zona localității Cristian, polițiștii brigăzii rutiere au oprit pentru control o autoutilitară la volanul căreia a fost identificat un bărbat în vârstă de 58 de ani, din municipiul București.
Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind sancționat contravențional atât cu amendă în valoare de 1.305 lei, cât și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.