Sibiu – Sfârşit de săptămână plin, pentru IPJ

0
152

Cercetat penal pentru furt calificat, un bărbat a fost reținut

În continuarea cercetărilor derulate într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în cursul zilei de 29 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza municipiului Craiova, județul Dolj. Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Dolj, a fost reținut.

În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 13,00, folosindu-se de chei potrivite, ar fi pătruns într-o locuință din municipiul Sibiu, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii din aur, valoarea prejudiciului creat ridicându-se la suma de 12.500 de lei.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Acțiunea polițiștilor sibieni a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Dolj, precum și de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Trei persoane au fost reținute, cercetate penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal

La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 17,00, un bărbat a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 16,00, în timp ce se afla pe o stradă al cărei nume nu l-a putut preciza, în municipiul Sibiu, ar fi fost acostat de către trei bărbați necunoscuți, care l-ar fi agresat și i-ar fi sustras suma de 2.500 de lei, un telefon mobil și o sticlă cu băuturi alcoolice.

De îndată, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au declanșat verificări în vederea identificării persoanelor implicate și stabilirii situației de fapt, în cadrul unui dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal.

Astfel, în urma activităților investigativ – operative desfășurate de către polițiști a rezultat faptul că, la data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 16,30, pe strada 16 Februarie din municipiul Sibiu, trei persoane necunoscute l-ar fi forțat pe bărbatul în vârstă de 40 de ani, din municipiul Mediaș, să urce într-un autoturism, iar pe parcursul deplasării până pe strada Banatului, l-ar fi agresat fizic și i-ar fi sustras suma de 2.500 de lei, un telefon mobil și o sticlă cu băuturi alcoolice.

În scurt timp, cei trei presupuși agresori au fost identificați de către polițiștii sibieni de investigații criminale. Este vorba despre doi tineri în vârstă de 28, respectiv 30 de ani, din județul Sibiu, precum și un tânăr în vârstă de 28 de ani, din județul Mureș.

De asemenea, au fost recuperate telefonul victimei și suma de aproximativ 500 de lei.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii celor trei tineri pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Violență în familie, soț reținut

La data de 29 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Roșia.

Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor dispuse de instanță printr-un ordin de protecție, hărțuire, amenințare și violență în familie, fapte pe care le-ar fi săvârșit în mod repetat împotriva soției, în perioada 15 – 25 ianuarie.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Comerț cu produse contrafăcute

În cursul zilei de 27 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au desfășurat acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii comerțului cu produse contrafăcute.

Astfel, între orele 10,00 – 14,00, pe raza orașului Agnita, polițiștii au depistat doi localnici, în vârstă de 34, respectiv 53 de ani, în timp ce desfășurau activități de comerț ambulant, oferind spre vânzare produse de uz casnic, susceptibile a fi contrafăcute.

Polițiștii au confiscat 51 de cutii cu cuțite de bucătărie, în valoare de 5.000 de lei.

Cei doi bărbați sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comerț cu produse contrafăcute, în conformitate cu prevederile articolului 102 alin 1 lit b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

Infracțiuni la regimul rutier

În perioada 27 – 29 ianuarie, polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 16 permise de conducere, au retras 23 de certificate de înmatriculare și au aplicat 395 de sancțiuni contravenționale în valoare de 102.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 18,00, pe strada Cimitirului din localitatea Șura Mică, polițiștii din cadrul Poliției Ocna Sibiului au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 52 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni este cercetat și un sibian în vârstă de 34 de ani, care, la data de 28 ianuarie, în jurul orei 02,30, a condus un autoturism pe strada Sibiel, din municipiul Sibiu, având o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 10,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au testat alcoolscopic un sibian în vârstă de 44 de ani, depistat la volanul unui autoturism condus pe strada Nicolae Iorga. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează comiterea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.