Sibiu – Se deschid două noi centre de vaccinare

0
14

Începând de luni, 1 martie a.c., la nivelul județului Sibiu se vor deschide 2 noi centre de vaccinare care devin operaționale pentru imunizareacu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 2.400 de persoane se vor putea vaccinaîn următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet estede 60 de persoane pe zi.

Cele două centre de vaccinare care se activează sunt:

  • CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C9 –  Sala de sport „Octavian Șerban” Mediaș – Mun. Mediaș str. Lotru nr. 3 – un flux de vaccinare;
  • CENTRU DE VACCINARE FIX SB C16 – Școala Generală nr 2 (Sala de Sport) Tălmaciu – oraș Tălmaciu str. Eminescu nr. 21 – un flux de vaccinare.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și seadresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotrivaCOVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prinaparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediulplatformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile peplatforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel județean, până la datade 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrelerezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizarecu vaccinul produs de companiaAstraZeneca.

***

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente,cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centreleregionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiuluiBucurești.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus ladispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccinnecesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația deprogramare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile

populaționale aflate în etapa curentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here