Sibiu: Ora de Educație Rutieră. Vezi unde!

0
38

Mâine,12 octombrie 2023, 320 de elevi din Sibiu, vor participa la Ora de EducațieRutieră, organizată de Asociația E.D.I.T(Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului), în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Poliția Română.

Cursurile se vor ține la Colegiul Pedagogic „Andrei Șaguna”, între orele 10.00-12.00 și la Școală Gimnazială nr. 21, între orele 08.00-12.00. 

La Ora de educație rutieră la liceu se va desfășura la Colegiul Pedagogic „Andrei Șaguna”, între orele 10.00-12.00. 150 de liceeni din clasele a X-a, XI și a XII  vor afla mai multe despre siguranța rutieră și prim ajutor, din informațiile care le vor fi puse la dispoziție de reprezentanții Poliției Românie, instructorii ISU și Adrian Grigore, pilot de raliuri. La finalul prezentărilor, tinerii vor avea posibilitatea de a pune întebări și vor experimenta simulatorul de impact, un aparat ce imită un accident rutier frontal, produs cu viteza de 15 km/h și arată în mod direct importanța purtării centurii de siguranță. Cursul va dura aproximativ 2 ore. 

Apoi, echipa E.D.I.T. va pleca spre Școală Gimnazială nr. 21 , pentru a se întâlni cu elevii mai mici, de învățământ primar. Activitățile se vor derula într-un interval mai scurt, de doar 50 minute, timp în care cei 170 de elevi ai claselor a 3-a și a 4-a vor învăța despre regulile de circulație și comportamentele dezirabile în trafic, prin jocuri de rol sau exerciții nonformale de învățare prin povești. La finalul Orei de educație Rutieră vor avea o vizită surpriză, prin intervenția unui polițist rutier și vor putea intra în laboratorul de siguranță rutieră al Poliției Românei. 

Toți elevii participanți vor primi un kit de educație pentru siguranță.

Proiect realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

******

Asociația ED.I.T. (Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului), a realizat în cei 7 ani de activitate programe educaționale de educație rutieră, prim ajutor, educație pentru cutremur, programe pentru cadre didactice, sport și artă. Ora de educație rutieră este primul program al organizației, prin care EDIT a ajuns în peste 400 de grădinițe, școlii și licee din România. Peste 170.000 de copii și adolescenți, elevi, au beneficiat gratuit de materiale și cursuri de educație rutieră și prim ajutor.

În 2022 a fost acreditat programul de formare în educație rutieră și prim ajutor pentru cadre didactice, program realizat de EDIT, și pe parcursul unui singur an, au fost formați peste 500 de profesori, astfel încât elevii să fie în mai mare siguranță la școală.

Prin proiectului ShakeUp! educație pentru cutremur, demarat în perioada februarie-iulie 2023, cu sprijinul Fundației Comunitare București, Asociația EDIT a ajuns la peste 6.000 de liceeni și profesori din București, cu workshop-uri de pregătire pentru seism și a lansat videoclipul Cutremurestii in vacanta, care a fost extrem de bine primit de generația Z.

Campania Leapșa pentru viață, formată din 7 videoclipuri cu informații esențiale despre acordarea primului ajutor, realizată prin colaborări pro-bono cu influenceri, campanie ce a strâns peste 2 milioane de vizualizări online și a câștigat premiul Webstock Best Influencer Campaigns, fiind prima campanie online de prim-ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.