Sibiu – MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ

0
67

În perioada 31 mai – 5 iunie a.c., polițiștii sibieni, împreună cu celelalte structuri specializate, vor fi la datorie pentru ca minivacanța prilejuită de Ziua Copilului, 1 Iunie, și de Rusaliile Creștin Ortodoxe să fie caracterizată de o stare de bine și  de evenimente plăcute pentru sibieni și nu numai.

La nivelul judeţului Sibiu, peste 110  poliţişti vor acţiona zilnic având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

Astfel, în perioada imediat următoare, poliţişti de ordine publică, polițiști rutieri, de investigații criminale, acțiuni speciale și de la alte structuri se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, activităţile desfășurându-se în sistem integrat, împreună cu reprezentanții celorlalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii vor acorda o atenţie sporită locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează să se desfășoare activităţi religioase, cultural – sportive și de agrement. 

Pe  linie judiciară, vor fi efectuate controale îndeosebi în zona lăcașurilor de cult, a locurilor de cazare, a unităților de alimentație publică şi altor zone pretabile, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, de și din auto, dar și pentru monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.

Pe linia siguranței circulației, efectivele poliţiei rutiere vor fi prezente pe principalele drumuri din zonele turistice, dar și în apropierea marilor complexe comerciale în vederea prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării traficului, precum și în vederea combaterii  excesului de viteză şi conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm să fiți prudenți când interacționați cu persoane necunoscute, să nu transmiteți prin intermediul rețelelor de socializare informații privind lipsa dumneavoastră de acasă sau privind bunurile de valoare pe care le dețineți și să vă supravegheați atent lucrurile, îndeosebi geanta, telefonul sau alte dispozitive electronice atunci când vă aflați în spații publice aglomerate. Atunci când efectuați operațiuni financiare, la bancomate sau ghișeele băncilor, asigurați-vă că nu sunteți urmăriți de persoane necunoscute și nu vă deplasați pe trasee izolate, mai ales dacă aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani sau alte valori. La fel de important este să nu lăsați bunuri de valoare în mașinile parcate.

În ceea ce privește siguranța traficului rutier, le reamintim conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză impus pe tronsonul pe care circulă, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de a schimba direcția de deplasare, să păstreze distanța de siguranță față de cel care circulă înainte și să acorde atenție sporită pietonilor, bicicliștilor, utilizatorilor de trotinete și motocicliștilor.

Stimați conducători auto, nu conduceți dacă ați consumat alcool sau dacă sunteți foarte obosiți! Oboseala la volan este la fel de nocivă ca și conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive deoarece, în astfel de condiții, crește considerabil riscul de a adormi în timp ce conduceți sau de a avea reacții întârziate în situații extreme.

În cazul în care conduceți pe un traseu mai lung, faceți pauze periodice pentru a vă reface forțele și a vă menține atenția la un nivel optim, mai ales în condiții de trafic aglomerat și condiții meteo mai puțin prielnice.

Nu în ultimul rând, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, îndeosebi după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumului.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea unei fapte care aduce prejudicii vieții sau bunurilor unei persoane, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la numărul unic pentru situații de urgență 112 ! Forțele de ordine vor asigura o reacție rapidă în cazul semnalării unei situații de urgență, conform competenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.