Sibiu: Mesaj cu prilejul Zilei Educaţiei

0
35

În fiecare zi de 5 octombrie sărbătorimEducația, datacând se recunosc oficial meritele tuturor celor care și-au ales meseria deprofesor și care, mânuind bagheta cunoșterii, fac mereu posibilămagia scrisului – cititului, un început firesc al căutărilor ce deschid spațiul întemeierilor de sine.

Astfel Educațiaarerolul de a invoca viitorul și de a forma oameni capabili să trăiască în acord cu provocările timpului. De aceea, pentru dăruirea de a sluji școala de mâine prin școala de azi, le mulțumesccolegilor mei, profesorii!

Aș mai putea adăugă și faptul că noi neputem celebra ziua prin fiecare succes al elevilor noştri, darși că întâlnirileacestora cu eşeculdevin măsura empatiei noastre și a dorinței de reușită cu orice preț.

Așadar, acum mai mult ca oricând – cu o nouă lege a învățământului – e imperios necesar să învestim Educaţiadrepto cale ce duce spre un viitor sigur și moral. Noi, dascălii,suntem principalii actanţi în domeniu, dar nu singurii.Elevii, familiile acestora şi comunitatea sunt partenerii noștri și beneficiari ai calității și performanţelorînvățământului sibian. Împreună,cu eficiențăși cu răbdare, vom reuşi să edificăm şcoala mileniului trei, un spațiu cultural, tehnologizat, care să facilitezeîn permanență comunicarea între oameni.

În acestă zi,deopotrivă a noastră și a școlii, vă rog să primiţi toate urările mele de sănătate,de bine şi de putere de muncă, cu împliniri profesionale şi personale și cu încredere în timpul ce vine.

Prof. Emilian-Marius NOVAC

Inspector Școlar General

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.