Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar sărbătorirea acestui moment să nu fie umbrită de evenimente nedorite, trebuie asigurată respectarea următoarelor măsuri preventive:
- nu utilizați artificiile, petardele, rachetele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule;
- nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;
- păstrați în locuri sigure artificiile, chibriturile și brichetele;
- se interzice așezarea în pomul de Crăciun a lumânărilor și artificiilor aprinse.
Dincolo de riscul de incendiu, paramedicii S.M.U.R.D. atrag atenția că, atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini și pe față, dar și răni grave la nivelul ochilor.
De asemenea, având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în unități de cazare, de alimentație publică și în obiective care organizează evenimente cu public numeros, pentru reducerea posibilităților de apariție a incendiilor, pompierii militari sibieni atrag atenția organizatorilor de evenimente asupra faptului că trebuie respectate toate normele de prevenire, conform legislației în vigoare.
În perioada trecerii dintre ani peste 300 de pompieri militari sibieni vor fi la datorie, pregătiți să intervină în orice clipă pentru salvarea și protecția vieților și bunurilor oamenilor.
Vă dorim un an nou fericit plin de bucurii și fără evenimente neplăcute!