Sibiu – Măsuri de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal “A.F.C. Hermannstadt” și “F.C. U. Craiova 1948”

0
39

Gruparea de Jandarmi Mobilă “Burebista” Brașov, în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la partida de fotbal din cadrul “Super Ligii României”, dintre echipele “A.F.C. Hermannstadt” și „F.C. U. Craiova 1948”,duminică 12.03.2023.

Partida de fotbal se va desfășura începând cu ora 21:00, iar accesul în incinta arenei sportive se va face începând cu ora 19:30.

Forțele de ordine vor acționa pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, în scopul asigurării unui climat de ordine la nivelul Municipiului Sibiu, dar și în zona apropiată și imediată a arenei sportive, pentru siguranța participanților la acest eveniment sportiv.

Reamintim câteva dintre obligațiile care revin spectatorilor conform Legii 4/ 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive: 
  • să nu săvârşeascã fapte, acte sau gesturi obscene, sã nu profereze ori sã scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţãri cu acte de violenţã împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucãtori sau a bunurilor acestora;
  • sã nu introducã în arena sportivã inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen;
  • sã nu escaladeze gardurile care delimiteazã spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;
  • sã nu refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de cãtre forţele de ordine;
  • sã nu se caţere pe gardul care delimiteazã spaţiul de joc de tribunã;
  • sã nu provoace ori sã participe efectiv la scandal în incinta bazei sportive ori, dupã caz, a arenei sportive;
  • sã nu îşi ascundã faţa cu articole de îmbrãcãminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea. În același timp, reamintim faptul că sectoarele destinate suporterilor oaspeți sunt închise, ca urmare a deciziei Comisiei de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal.

Precizăm faptul că efectivele Grupării de Jandarmi “BUREBISTA” Brașov vor colabora cu celelalte instituții competente, în vederea identificării și aplicării măsurilor legale împotriva persoanelor care vor manifesta un comportament contrar legii.

Subliniem faptul că forțele de ordine au o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică.

Plutonier Cojocaru Alexandra – Purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă ” Burebista” Brașov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.