Sibiu – Evoluţia Covid 19 la nivelul judeţului

0
19

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2,18294de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 28 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 13072de persoane, iar640persoane au decedat (1în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 149de persoane, dintre care pe ATI 22 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 511 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1252persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de452persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 79de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de35de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de143solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 114 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.564 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 58 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 218 mijloace de transport, din care 16 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei, din care:

–                           76 de sancțiuni în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și

–                           5 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.    

Polițiștii locali sibieni au verificat 256 de persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 25 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților au fost  aplicate patru avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here