SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
178

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26467 de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 6 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 21305 de persoane, iar1040persoane au decedat (0 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 74 de persoane, dintre care pe ATI 8 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 701 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de570 persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de68 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 44 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 49 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de115 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 94 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 515 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 72 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 119 mijloace de transport, din care 10 mijloace de transport în comun. În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 8 sancțiuni contravenționale cu avertisment scris pentru neportul măștii de protecție sanitară.

În data de 02 iunie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicata o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei, pentru comercializare produse alimentare în spatii neautorizate sanitar veterinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.