SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
350

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 25600de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore55de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 19972de persoane, iar963persoane au decedat (6în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 252de persoane, dintre care pe ATI 33adulți și 1 minor. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 743de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1107persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de480persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 51de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de46de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de125solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 122 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 805 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 74 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 194 mijloace de transport, din care 12 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.000 de lei, dintre care:

–                           5 sancțiuni în valoare de 9.000 de lei aplicate pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre 4 bărbați în vârstă de 26, 45, 47, respectiv 53 de ani, toți domiciliați în localitatea Apoldu de Sus, sancționați de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului cu amenzi în valoare de 1.000 de lei fiecare, respectiv de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Copșa Mică, sancționat de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Toți cei cinci contravenienți sunt reveniți din străinătate;

–                           56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           6 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 27 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate două avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 27 aprilie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 16 controale  la unități de procesate și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate neconformități.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.