Sibiu – Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
58

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2,18549de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 53 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 13370de persoane, iar659persoane au decedat (5în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 140 de persoane, dintre care pe ATI 17 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 578 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1143 persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de346persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 64de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de40de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de122solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activitățile de verificare participând 143 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.006 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 60 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 237 mijloace de transport, din care 27 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 87 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.750 de lei, din care:

–                           4 sancțiuni contravenționale în valoare de 19.000 de lei, aplicate unor localnici din Copșa Mică pentru participarea la activități în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții. În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că în cursul săptămânii trecute un bărbat din Copșa Mică a organizat la domiciliul său o petrecere, organizatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar 3 participanți cu amendă în valoare de 3.000 de lei fiecare.

–                           79 de sancțiuni în valoare de 7.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           4 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 54 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 1 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate 3 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 01 februarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr 8 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, în colaborare cu cadrele Biroului Politie Autostrada, a fost efectuată o acțiune de control în trafic, fiind verificate un număr de 15 autovehicule, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei pentru transport produse alimentare cu mijloc auto neautorizat sanitar veterinar.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.