Sibiu – Cu ce situaţii s-au confruntat poliţiştii sibieni, în ultimele ore

0
73

Arestat preventiv și cercetat penal pentru conducere fără permis, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 11,30, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Podului, un sibian în vârstă de 44 de ani nu a păstrat distanța de siguranță și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar în fața sa.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

După producerea tamponării, bărbatul le-a înmânat polițiștilor Biroului Rutier Sibiu un permis de conducere eliberat de o autoritate străină, document care nu ar fi corespuns normelor legale corespunzătoare, existând astfel suspiciunea că permisul prezentat ar fi unul fals. De asemenea, polițiștii rutieri au constatat că bărbatul nu figurează în bazele de date specifice ca deținător al dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv uz de fals. Ca urmare a investigațiilor detaliate efectuate de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu, cercetările au fost extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Astfel, la data de 21 octombrie a.c., odată cu administrarea probatoriului în cauză, polițiștii rutieri au luat măsura reținerii persoanei în cauză. La aceeași dată, sibianul a fost prezentat instanței, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu dispunând arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile și continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, uz de fals, respectiv complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Bărbatul se află în prezent încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

Reținuți în urma unui scandal

La data de 21 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut doi sibieni, în vârstă de 20, respectiv 28 de ani, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv tâlhărie.

În fapt, cei doi sibieni sunt bănuiți că, în cursul zilei de 3 octombrie a.c., în timp ce se aflau într-un imobil din municipiul Sibiu, ar fi agresat un bărbat și doi minori, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi. De asemenea, în timpul conflictului, sibianul în vârstă de 28 de ani l-ar fi deposedat pe unul dintre cei doi minori de telefonul mobil.

Față de cei doi presupuși agresori s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here