Sibiu – CIRCUIT DE PERMISE FALSE, ÎNTRERUPT DE CĂTRE POLIȚIȘTI

0
187

Ca urmare a extinderii cercetărilor efectuate într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săliște au reținut doi bărbați, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

În fapt, în cursul anului 2020, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săliște au oprit pentru verificări doi șoferi care, la controlul documentelor, le-au prezentat polițiștilor permise de conducere susceptibile a fi false, din cercetările efectuate rezultând că cei doi șoferi nu ar deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Investigația polițiștilor s-a extins în scopul documentării provenienței documentelor prezentate de către cei doi bărbați.

Astfel, au fost identificați și prinși un bărbat în vârstă de 59 de ani, din jud. Brașov, respectiv un sibian în vârstă de 46 de ani, bănuiți că, în perioada 2019 – 2022, ar fi falsificat permise de conducere și ar fi intermediat obținerea de documente false.

În urma celor două percheziții domiciliare efectuate pe raza județului Sibiu, respectiv a județului Brașov, precum și în baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi bărbați, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale (4 acte materiale).

La domiciliile celor doi bărbați au fost identificate mai multe permise de conducere aflate în prezent în curs de expertizare.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Săliște, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște, în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.