Sibiu – Biblioteca ASTRA se deschide cititorilor și în weekend!

0
118

Începând cu data de 10 iunie a.c., Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu va fi deschisă sibienilor în fiecare weekend. Instituția de cultură, care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu,va oferi servicii de bibliotecă și pe parcursul zilelor de weekend,în vederea facilitării accesului la informaretuturor membrilor comunității. Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10:00 -18:00, la sediulcentral al bibliotecii, utilizatorii înregistrați vor beneficiade operațiuni de restituire și împrumut publicații, de acces la bazele de date digitale, dar și de posibilitatea de a consulta documente în spațiile amenajate, într-un mediu plăcut, confortabil și liniștit, și de a petrece timp de relaxare pe terasa bibliotecii.

„Ne adaptăm la nevoile sibienilor și la mersul instituțiilor culturale moderne, de vreme ce suntem o comunitate activă și care muncește foarte mult. La baza inițiativei noastre de a oferi program și în zilele libere de la sfârșitul săptămânii a stat dorința de a ne armoniza serviciile cât mai bine cu exigențele utilizatorilor. Ne bucurăm că reușim să oferim comunității mai mult confort în interacțiunea cu biblioteca publică sibiană. O bibliotecă nu doarme niciodată!”, a precizat dl. Răzvan Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Noul serviciu de bibliotecă oferit pe parcursul zilelor de weekend vizează activități pe care utilizatorii care dețin un Permis valid de acces le vor efectua pe cont propriu, nefiind nevoie de asistența bibliotecarului:

  • Preluare publicații rezervate prin serviciul BiblioSuport;
  • Împrumut și returnare cărți cu ajutorul dispozitivului electronic Self-Check;
  • Acces la Catalogul online al Bibliotecii ASTRA care cuprinde date referitoare la resursele disponibile în colecțiile bibliotecii (prin intermediul dispozitivului TouchScreen);
  • Acces gratuit la platfomaDigiteca Arcanumcare conține numeroase resurse în format digital;
  • Consultarea publicațiilor periodice în regim de sală de lectură (pe baza solicitărilor efectuate în prealabil);
  • Acces la Terasa bibliotecii situată la etajul 5.

Utilizatorii care doresc să beneficieze de serviciile de bibliotecă oferite pe parcusul zilelor de weekend vor avea la dispoziție indicatoare și instrucțiuni de folosire a dispozitivelor electronice și digitale. În vederearezervării documentelor, utilizatorii trebuie să transmită, în intervalul luni – vineri, o solicitare prin Serviciul BiblioSuport, la adresa de email: bibliosuport[@]bjastrasibiu.ro, și să verifice răspunsul primit cu privire la locul și modul în care se pot ridica documentele rezervate din spațiile special destinate (dulapuri cu cheie, pentru fiecare solicitant).De asemenea, pot apela telefonic Compartimentul Carte pentru Adulți la nr. tel. 0269 210551, interior 124.

Cei care doresc să returneze publicații la bibliotecă în zilele de sâmbătă și duminică trebuie să știe că este nevoie să le descarce de pe fișa de utilizator cu ajutorul dispozitivului electronic Self-Check, urmând instrucțiunile afișate, și apoi să le așeze pe rafturile pregătite pentru restituiri. Cei care sunt interesați să împrumute cărți dintre cele restituite pot face această operațiune scanând Permisul de acces și încărcând electronic documentele pe fișa de utilizator. În egală măsură, Foaierul și Terasa Bibliotecii ASTRA oferă spații confortabile pentru lectură, studiu sau relaxare pentru utilizatorii care dispun de timp liber pe parcursul zilelor de weekend.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.