Sibiu – Activităţi ale IJP

0
116

La data de 21 ianuarie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 22 de ani, cercetat penal pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat.

Tânărul este bănuit că, împreună cu doi complici, doi sibieni în vârstă de 20, respectiv 21 de ani, în zilele de 15 și 16 ianuarie, ar fi forțat cutiile de comandă ale mai multor posturi de spălare din incinta a două spălătorii din municipiul Sibiu, de pe strada Autogării, respectiv strada Ștefan cel Mare, iar din interior ar fi sustras suma de aproximativ 500 de lei.

La data de 21 ianuarie, polițiștii de investigații criminale l-au reținut pe sibianul de 22 de ani pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor trei sibieni.

21.01.2021, ziua in care, timp de 3 ore, radarele au fost în alertă la capacitate maximă

În intervalul orar 10.00 – 13.00, Serviciul Rutier Sibiu a organizat o acțiune punctuală pe drumurile din județ, cunoscute cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere cauzate de viteza neregulamentară.

În acțiune au fost angrenați polițiști rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, Biroului Rutier Sibiu, Mediaș, Agnita, Tălmaciu si Copsa Mică.

Cu ajutorul aparatelor omologate de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare, polițiștii rutieri au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor privind circulația rutieră,  în valoare totală de 21.000. Au fost depistați 66 de conducători de vehicule care nu au respectat regimul legal de viteza, 7 dintre aceștia au rămas fără permis de conducere pentru faptul ca au depășit cu peste 50 de km/h limita maxima de viteză admisă, iar alți doi șoferi au ramas fără certificatul de înmatriculare pentru faptul ca au circulat cu înmatricularea suspendată de drept ca urmare a expirării inspecției tehnice periodice.

De asemenea, pe DN 1, pe raza localității Porumbacu de Jos, în jurul orei 12,30, a fost depistat un conducator auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 52 de ani, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, iar polițiștii rutieri au întocmit actele premergătoare efctuării de cercetări penale privind svârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În cursul zilei de 21 ianuarie a.c., alți doi șoferi au fost depistați cu alcoolemie în aerul expirat.

În municipiul Sibiu, pe bulevardul Corneliu Coposu, în jurul orei 19,00, un bărbat în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Cisnădie, a prezentat o concentrație de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

În municipiul Mediaș, la miezul nopții, în Piața Andrei Șaguna, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Dumbrăveni, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism deși prezenta o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, iar polițiștii rutieri au întocmit actele premergătoare efctuării de cercetări penale privind svârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.