Sibiu/ Activitate de prevenire destinată funcționarilor publici

0
15

Ofițeri de poliție din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu au participat, în data de 31.01.2024, la convocarea profesională organizată de Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Sibiu cu funcționarii publici și șefii/coordonatorii celor 21 de servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor, operaționale în prezent la nivelul județului.

Prezentarea ofițerilor DGA s-a axat pe promovarea şi consolidarea unui comportament integru în rândul funcționarilor publici, respectiv creşterea gradului de conştientizare a consecinţelor implicării în fapte de corupţie.

Astfel, în cadrul activității, care s-a desfășurat la sediul Consiliului Județean Sibiu, au fost dezbătuteteme precum valori personale versus valori profesionale, conținutul infracțiunilor de luare și dare de mită prevăzute de Codul penal, precum și atitudinea ce se impune a fi adoptată de către funcționarii publiciîn situația în care iau cunoștință de comiterea unor astfel de fapte.

În context, s-a reamintit faptul că Direcția Generală Anticorupție, prin Call-centeranticorupţie 0800.806.806, pune la dispoziția tuturor cetățenilor un instrumentde sesizare a faptelor de corupție, numărul putând fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

De asemenea, funcționarii publici au fost încurajați să sesizeze faptele de corupție, fiindu-le puse la dispoziție următoarele date de contact: sibiu.dga@mai.gov.ro, telefonic la numărul 0269/208.383, 0269/208.322 sau, direct, la sediul DGA– Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, situat în  municipiul Sibiu, str. Revoluției, nr.4, judeţul Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.