Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
205

50 m3 de material lemnos, confiscați de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni

La data de 3 august a.c., în jurul orei 15,30, pe DN 14, pe raza localității Laslea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control două ansambluri rutiere încărcate cu masă lemnoasă, conduse de către doi bărbați, unul în vârstă de 26 de ani, celălalt în vârstă de 54 de ani, ambii din județul Harghita.

După cubarea materialului lemnos, polițiștii au constatat că masa totală transportată de către cele două ansambluri este de 50 de m3 de material lemnos de foc, specia fag.  

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-au constatat nereguli cu privire atât la locul de încărcare a materialului lemnos, cât și cu privire la cantitatea transportată, cele două ansambluri fiind încărcate cu o cantitate mai mare de material lemnos decât cantitatea înscrisă pe avizele de însoțire.

În cauză, pe numele celor doi conducători auto s-au deschis dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport din care să rezulte cu certitudine proveniența legală a materialelor lemnoase transportate.

De asemenea, materialul lemnos, precum și cele două ansambluri rutiere au fost confiscate.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Tractoriști în ilegalitate

La data de 3 august a.c., în jurul orei 17,00, pe DJ 105A, în afara localității Marpod, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control două tractoare agricole, conduse de către doi bărbați, unul în vârstă de 43 de ani, celălalt în vârstă de 55 de ani, ambii domiciliați în comuna Roșia.

Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul în vârstă de 43 de ani nu deține dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, iar tractorul este radiat din circulație.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

De asemenea, polițiștii au constatat că și tractorul condus de către bărbatul în vârstă de 55 de ani este radiat din circulație, pe numele acestui șofer fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Alcool la volan

La data de 3 august a.c., în jurul orei 23,30, în Cisnădie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Tiberiu Ricci de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, din jud. Vâlcea.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Le reamintim șoferilor tentați de a consuma alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și celor care conduc fără a deține acest drept că vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.