Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
105

Acțiuni pentru prevenirea evaziunii în municipiul Mediaș

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, cu sprijinul polițiștilor medieșeni, au desfășurat activități specifice în municipiul Mediaș, pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale.

În cursul acțiunii desfășurate pe raza municipiului Mediaș, polițiștii au verificat 33 de agenți economici, în cazul a trei societăți fiind depistate încălcări ale legislației privind obligativitatea utilizării caselor de marcat fiscale.

Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 de lei și a fost confiscată suma de 710 lei, nefiscalizată.

Reținut și cercetat penal pentru furt

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au reținut un sibian în vârstă de 18 ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Tânărul este bănuit că, la data de 14 martie a.c., ar fi sustras 2.800 de lei și 320 de euro dintr-un autoturism lăsat descuiat, parcat pe strada Stejarului din orașul Cisnădie.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii sibianului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Pentru a preveni furturile din autovehicule, vă reamintim câteva măsuri pe care le puteți aplica pentru siguranța bunurilor dumneavoastră:

•    Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiți din auto pentru scurt timp;

•    În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor;

•    Când părăsiţi autoturismul, asigurați-vă că geamurile sunt închise complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.