SIBIU – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
172

Arestat preventiv, cercetat penal pentru furt calificat

La data de 13 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au reținut un tânăr în vârstă de 18 ani, din județul Mureș, cercetat pernal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat în formă continuată, respectiv tentativă la furt calificat.

În fapt, tânărul este bănuit că, în seara zilei de 11 ianuarie, între orele 22,00 – 23,30, ar fi sustras bani și un telefon mobil din două autoturisme și ar fi distrus geamurile laterale ale altor două autoturisme cu intenția de a sustrage bunuri, mașinile fiind parcate pe străzile Dealul Furcilor, respectiv Aurel Vlaicu din municipiul Mediaș.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii medieșeni au luat măsura reținerii persoanei în cauză, față de care, la data de 14 ianuarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Mediaș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Reținut și cercetat penal pentru violență în familie. Victime: doi copii de 3, respectiv 7 ani

La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au reținut un localnic în vârstă de 40 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

În fapt, bărbatul este bănuit că, în cursul zilei de 14 ianuarie a.c., i-ar fi agresat fizic pe cei doi copii minori ai concubinei sale, aceștia fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Odată cu administrarea probatoriului în cauză, față de bărbat s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș. 

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 02,45, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului.

La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 18 ani, domiciliat în comuna Axente Sever, polițiștii constatând că acesta nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Totodată, în urma controlului efectuat, polițiștii medieșeni au constatat că șoferul era însoțit de către proprietarul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, tot din Axente Sever, care i-a încredințat autoturismul spre a-l conduce deși știa că prietenul său nu are acest drept.

Pe numele proprietarului autoturismului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințare.

Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Mediaș.

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 03,00, în orașul Agnita, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Fabricii de către un localnic în vârstă de 24 de ani.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 18,30, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri medieșeni au testat cu aparatul Drugtest un șofer în vârstă de 22 de ani, din Biertan.

Întrucât aparatul a indicat un rezultat pozitiv la substanța THC – 5, canabis, tânărul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 22,00, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14, în afara municipiului Mediaș, pe un tronson de drum în curbă la dreapta, un medieșean în vârstă de 53 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 05,00, pe strada Constituției din municipiul Sibiu, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Nationale Si Europene au observat  că șoferul unui autoturism nu s-a oprit la culoarea roșu a semaforului instalat la intersecția cu strada 9 Mai, continuându-și deplasarea. Polițiștii au urmărit autoturismul în cauză și l-au oprit pe strada Rusciorului. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că la volan se afla un sibian în vârstă de 44 de ani, testarea sa alcoolscopică indicând un rezultat de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sibianul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 11,30, pe DJ 105F, Valea Avrigului, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Avrig au oprit un microbuz transport marfă al cărui conducător fusese înregistrat de dispozitivul radar circulând cu viteza de 80 de km/h pe un tronson de drum cu limită de viteză maximă admisă de 50 km/h.

La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Poplaca, testarea sa alcoolscopică indicând un rezultat de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii avrigeni au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, pentru încălcarea regimului legal de viteză și pentru faptul că nu a avut asupra sa documentele personale, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 725 de lei și 3 puncte de penalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.