SIBIU – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
165

Reținuți și cercetați penal pentru furt calificat

La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 02,30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Hoghilag.

La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Richiș. Conducătorul auto era însoțit de către alți doi tineri, unul în vârstă de 18 ani, din județul Arad și unul în vârstă de 21 de ani, din localitatea Nemșa.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au găsit mai multe recipiente din plastic, fără conținut, cu miros de combustibil, precum și mai multe obiecte care ar fi putut servi la comiterea de infracțiuni contra patrimoniului.

Cei trei tineri au fost însoțiți la sediul Poliției Orașului Dumbrăveni, iar în urma cercetărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că, în perioada noiembrie – decembrie a.c., cei trei ar fi sustras aproximativ 300 de litri de combustibil combustibil din utilaje parcate pe raza localităților Biertan, Hoghilag și Alțâna.

În baza probatoriului administrat, față de cei 3 tineri, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Ilegalități repetate

În cursul zilei de 8 decembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic.

Cu această ocazie, în jurul orei 17,00, pe raza localității Porumbacu de Sus, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 18 ani în timp ce, cu un atelaj hipo, transporta cantitatea de 200 de kg de cetină, fără a deține documente legale de transport și proveniență, faptă pentru care fusese sancționat și cu o zi înainte.

De această dată, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar cetina a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

UPDATE: La 62 de ani, reținut și cercetat penal pentru furt și tâlhărie

În cursul zilei de 8 decembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a admis propunerea procurorului de caz și a dispus arestarea preventivă a persoanei în cauză pentru 30 de zile.

Reamintim faptul că, la data de 7 decembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Brașov, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și tâlhărie.

Bărbatul este bănuit că, în dimineața zilei de 7 decembrie, în jurul orei 08,45, ar fi sustras un articol vestimentar dintr-un hipermarket din localitatea Șelimbăr, după care ar fi lovit un agent de pază pentru a-și asigura ieșirea din magazin.

În baza administrării probatoriului în cauză, polițiștii șelimbăreni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.