Sibiu – Acţiuni ale IJP

0
42

În perioada 16 – 18 iunie a.c., polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile specifice în vederea creșterii gradului de siguranță a participanților la trafic.
În urma activităților desfășurate au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 24 de permise de conducere, au fost retrase 35 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 490 de sancțiuni contravenționale în valoare de 136.000 de lei.

Exemple semnificative:
La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 11,00, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe strada Grigore Ionescu de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Prahova.
Din verificările efectuate de către polițiști s-a constatat că autoturismul în cauză este neînmatriculat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 334 aliniatul 1 din Codul penal.

La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 22,00, în localitatea Ațel, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală.
La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 41 de ani, în urma verificărilor efectuate rezultând că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii medieșeni au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 08,00, în Cisnădie, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru verificări o autoutilitară condusă pe strada Grigore Ionescu de către un localnic în vârstă de 51 de ani.
Polițiștii au constatat că autoutilitara este neînmatriculată, fiind radiată din circulație din cursul anului 2021, iar numărul de înmatriculare montat pe mașină este atribuit unui alt autovehicul.
Totodată, în urma controlului amănunțit efectuat de către polițiști cu privire la documentele autoutilitarei, s-a conturat suspiciunea că pe certificatul de înmatriculare au fost inserate date nereale cu privire la termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice.
Astfel, la nivelul Secției de Poliție Urbană Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, conducerea unui autovehicul având număr de înmatriculare fals, fals în înscrisuri oficiale, respectiv uz de fals.

La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 12,00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Piața Andrei Șaguna de către un localnic în vârstă de 51 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 14,30, pe raza localității Nou, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 42 de ani.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În baza celor constatate, pe numele conducătorului auto s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.