Sibiu – Acţiuni ale IJP

0
114

Bărbat din Cisnădie reținut, cercetat pentru încălcarea măsurilor dispuse printr-un ordin de protecție, amenințare și distrugere

La data de 7 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au reținut un localnic în vârstă de 30 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcare a măsurilor dispuse printr-un ordin de protecție, amenințare și distrugere.

În fapt, în zilele de 6 și 7 martie a.c., contrar măsurilor impuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Sibiu, bărbatul s-ar fi apropiat la o distanță mai mică de 50 de metri de locuința fostei concubine, domiciliată în orașul Cisnădie, i-ar fi adresat femeii telefonic mai multe mesaje prin care o amenința cu acte de violență și ar fi distrus oglinzile laterale și caroseria mașinii utilizate de femeie.

Odată cu administrarea probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Cercetați pentru furt calificat, au fost reținuți

La data de 7 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au reținut 3 bărbați, în vârstă de 22, 27, respectiv 35 de ani, domiciliați în orașul Agnita, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cei trei sunt bănuiți că, în seara zilei de 26 februarie a.c., ar fi pătruns într-o locuință de pe raza satului Coveș, de unde ar fi sustras suma de 10.800 de lei și bijuterii din aur în cantitate de 60 de grame.

Față de cele trei persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentate unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Agnita, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

Conducere sub influența alcoolului

La data de 7 martie a.c., în jurul orei 13,00, în municipiul Sibiu, pe Bulevardul Mihai Viteazu, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un sibian în vârstă de 46 de ani.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat un rezultat de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 8 martie a.c., în jurul orei 01,00, în localitatea Moșna, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 141 de către un localnic în vârstă de 36 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Pozitiv la o substanță psihoactivă

La data de 7 martie a.c., în jurul orei 23,00, pe raza localității Colun, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit un autoturism condus de către un brașovean în vârstă de 22 de ani.

Testarea tânărului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină, șoferul fiind apoi însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

La nivelul Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Abateri la regimul circulației și la regimul silvic

La data de 7 martie a.c., în jurul orei 17,30, pe strada Câmpșor din localitatea Orlat, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un ansamblu rutier format dintr-un tractor și remorcă încărcată cu material lemnos, ansamblu condus de către un localnic în vârstă de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că remorca este neînmatriculată sau neînregistrată, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de tractare a unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

De asemenea, tânărul nu a putut prezenta polițiștilor documentele legale de proveniență și transport ale materialului lemnos, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Materialul lemnos, 1,5 mc de lemn de esență moale, a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic responsabil în zonă.

Material lemnos confiscat de polițiștii rutieri

La data de 7 martie a.c., în jurul orei 13,30, în zona DN1, Hula Bradului – Veștem, polițiștii Compartimentului Sistematizare, Control tehnic, Legalitatea transporturilor și Suport din cadrul Serviciului Rutier Sibiu au oprit o autoutilitară și un ansamblu format din tractor și remorcă, încărcate cu material lemnos.

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Veștem. În urma măsurătorilor efectuate, s-a constatat că acesta transporta cantitatea de 2 mc de lemn de fag pentru care nu deținea documentele legale de proveniență și transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Ansamblul format din tractor agricol și remorcă era condus de către un bărbat în vârstă de 40 de ani, tot din Veștem, remorca fiind încărcată cu 1,7 mc de anin negru, pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de proveniență și transport. Bărbatul a fost sancționat cu avertisment scris.

În ambele situații, materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic responsabil în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.