Şedință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

0
138

Astăzi, 24 februarie 2020, la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Ședința a fost convocată de către domnul Rareș Macrea – subprefectul județului Sibiu iar pe ordinea de zi a ședinței au fost următoarele teme:

  • situația meteorologică la nivelul județului Sibiu;
  • măsurile necesare a fi luate la nivelul Aeroportului Internațional Sibiu în vederea creării unor filtre pentru pasagerii care sosesc /tranzitează Sibiul din zona afectată de Covid 19 a Italiei

În cadrul acestei ședințe reprezentantul Administrației Naționale de Meteorologie Sibiu a prezentat situația actuală de pe întregul teritoriu al județului, menționându-se că Sibiul iese de sub codul roșu și portocaliu de vreme rea până cel târziu la finele acestei zile, intenționându-se a se menține codul galben doar pentru crestele montane înalte.

Domnul Cosmin Balcu, comandatul ISU Sibiu a precizat că urmare a codului roșu și portocaliu de vreme rea au fost semnalate întreruperi de curent la nivelul anumitor localități care au fost remediate în majoritatea cazurilor. 

La nivelul localității Poiana Sibiului se intervine pentru remedierea alimentării cu energie electrică a localității. În cazul acesta, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat pentru azi, 24 februarie 2020 suspendarea cursurilor din cele două școli aflate pe raza localității.

Cu privire la punctul doi de pe ordinea de zi, s-a stabilit crearea unui grup restrâns de lucru pentru  aplicarea măsurilor și identificarea  resurselor necesare prevenirii eventualelor cazuri de infecție cu Covid 19 la pasagerii care sosesc sau tranzitează Aeroportul Internațional Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.