Se fac înscrieri pentru sistemele de panouri fotovoltaice pentru unitățile de cult, instituțiile publice/entitățile juridice non-profit din domeniul asistenței sociale

0
24

Înscrierile pentru Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unitățile de cult, instituțiile publice/entitățile juridice non-profit din domeniul asistenței sociale vor avea loc în perioada 17.06.2024, ora 10:00 – 19.07.2024, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului.

Înscrierile se fac prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție pe site-ul www.afm.ro.

👉Programul are un buget de 250 milioane lei, iar cuantumul finanțării este de maxim 1.000.000 lei și se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile.

Categoriile de solicitanţi eligibili sunt:

✅unitățile de cult care aparțin cultelor religioase recunoscute din România;

✅instituțiile publice/autorităţile administraţiei publice centrale şi/sau locale din sistemul național de asistență socială;

✅ entitățile juridice non-profit, acreditate pentru furnizarea de servicii sociale, potrivit legii.

„Finanțăm prin acest program sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW și maximă de 200 kW pentru biserici, entități din sistemul național de asistență socială, ONG-uri din domeniu. Este un program ce va aduce multe lucruri bune, mai ales celor care beneficiază de aceste serviciile sociale. Primăriile, ONG-urile, unitățile de cult ce își vor instala panouri fotovoltaice vor plăti mai puțin pentru energie electrică. Finanțarea este 100%, practic primăria sau centrul social nu trebuie să pună niciun ban”, a punctat ministrul Mircea Fechet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.