Romani inselati de o firma de recrutare din Sibiu

1
9451

Zeci de oameni au depus plangere la politie dupa ce au fost pagubiti de o firma care, cel putin pe hartie, trebuia sa le gaseasca un loc de munca in strainatate. Pagubasii au platit sume cuprinse intre 300 si 500 de lei pentru serviciile de mediere insa nu au ajuns niciodata sa lucreze la locurile de munca promise. Cand si-au dat seama ca au fost pacaliti oamenii au luat cu asalt sediul firmei din Sibiu. Angajatii companiei private le-au spus insa ca le mai restituie doar 10% din suma achitata.

Mai bine de 10 persoane au batut miercuri drumul pana la Sibiu pentru a cere socoteala unei firme care le-a promis in schimbul unei sume de bani un loc de munca in strainatate. Oamenii s-au plans ca asteapta de luni intregi un semn de la firma sibiana, ba mai mult, unii sustin chiar ca au fost sunati sa isi faca bagajele ca trebuie sa plece insa atunci cand au sunat la agentiile de transport au constatat ca nu au nicio rezervare la autocar. Furiosi peste masura inselatii au cerut sa le fie restituiti banii pe care i-au platit initial cand au semnat contractul. Firma a refuzat insa sa ii despagubeasca. Ba mai mult, le-a spus ca la rezilierea contractului, semnatarii vor mai primi inapoi doar 10 la suta din suma achitata. Pagubitii au depus miercuri plangere la Politia Sibiu.
O situatie asemanatoare a avut loc, in urma cu cativa ani, tot la Sibiu cu o firma ce isi avea sediul pe strada 9 Mai.

1 COMENTARIU

  1. Si eu impreuna cu prietena mea am platit 520 lei de persoana si dupa ce am platit a trebuit sa sun eu ca un nebun si abia raspundeau si locul de munca de care am vorbit cu ei pana sa platim nu mai era disponibil.Asta e o teapa legala.Nustiu cum mai pot recupera banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.