RMN nou inaugurat azi in Spitalul Judetean

0
464

In Spitalul Judetean Sibiu functioneaza oficial, incepand de marti, cel mai nou aparat RMN din judet. Pacientii sibieni vor putea beneficia gratuit de servicii de imagistica medicala performanta in limita fondrilor alocate prin Casa de Asigurari. RMN-uri se vor putea realiza si contracost tot la aparatul inaugurat la Judetean.

Marti a fost inaugurat oficial la Spitalul Judetean Sibiu cel mai nou aparat de rezonanta magnetica din judet. Desi acesta a ajuns la Sibiu inca din luna martie abia acum a putut fi pus in functiune. Au fost necesare modificari de cladiri pentru a permite functionarea acestuia in normele legale. Aparatul de 1,5 tesla a fost achizitionat de Ministerul Sanatatii.

RMN-ul de la Sibiu este considerat si  o sursa de venit pentru spital. Mai ales ca adresabilitatea este foarte mare. Vor beneficia de serviciile acestuia si pacientii veniti din alte judete ale tarii.

Pe langa aparatul in sine, la Sibiu a mai ajuns si un sistem informatic performant care permite stocarea intregii informatii obtinute prin proceduri de CT sau RMN.

Zona in care a fost amplasat aparatul a fost amplu modificata in vederea adaptarii pentru a permite functionarea eficienta.

Cele doua camere in care functioneaza aparatul au fost capitonate cu o foita de cupru pentru a opri interferentele si pentru a permite aparatului sa functioneze in conditii optime.

Zeci de pacienti din Sibiu si judetele limitrofe vor putea beneficia gratuit de servicii de imagistica medicala. Au fost suplimentate fondurile pentru furnizarea serviciilor medicale paraclinice-radiologie si imagistica medicala cu 22 de mii de lei pe luna, suma totala ajungand la peste 90 de mii de lei lunar pentru toate investigatiile specifice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.