Recepția lucrărilor la Școala Gimnazială Ighișu Nou

0
49

Marți,5 decembrie 2023, a fost realizată recepția finală alucrărilor la obiectivul „Reabilitare/Modernizare Școala Gimnazială Ighișu Nou”, în prezența primarului municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, a conducerii instituției de învățământ, a profesorilor, părinților și a reprezentanților firmei care au efectuat lucrările. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cei peste 150 de elevi din mediul rural, iar obiectivul general îl reprezintăîmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor de educație în învățământul școlar, prin reabilitarea clădirii și asigurarea unor condiții optime pentru îmbunătățirea procesului educațional, creșterea egalității de șanse la educație și îmbunătățirea calității vieții comunității aflate în zona de influență a proiectului.

În mod concret, au fost reabilitate trei clădiri ale instituției de învățământ (corpul 1, corpul 2 și grupul sanitar), în suprafață totală de aproximativ 600 de metri pătrați. Dotările realizate au constat în principal în mobilier specific sălilor de clasă – mese individuale, scaune pentruelevi, cuiere, dulapuri, fișiere, mobilier bibliotecă și depozitare cărți. De asemenea, au fost modernizate și reabilitate instalațiile termice, sanitare, electrice, de securitate și evacuare, precum și branșamentele de gaze naturale, apă și canalizare menajeră. În cadrul lucrărilor, corpul 1 a fost dotat și cu o platformă pentru persoane cu dizabilități.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 9: sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – dezvoltare locală sub  responsabilitatea comunității (DLRC), Obiectiv specific 9.1 – reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate.

„Astăzi s-a realizat recepția în urma lucrărilor efectuate la Școala Ighișu Nou, iar de astăzi peste 150 de copii vor beneficiade cele mai bune condiții pentru a învăța. Este un proiect pe fonduri europene nerambursabile și mă bucură faptul că, în marea lor majoritate, copiii au fost încântați de lucrările care s-au efectuat aici. Și acum, și în viitor, pentru mine învățământul reprezintă și va reprezenta o prioritate, astfel încât și în perioada următoare derulăm o serie de proiecte importante pentru ca toți elevii și cadrele didactice să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a se derula în Mediaș un învățământ de calitate““, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.