Protest de amploare pe strazile Sibiului

0
425

Peste 2500 de sibieni au iesit sa protesteze pe strazile orasului miercuri seara. Omaneii au strigat lozinci impotriva coalitiei de guvernare si impotriva modificarii legilor justitiei. Proteste au fost si in alte mari orase ale tarii. In Capitala jandarmii au intervenit in forta.

Modificarille Codului de Procedura Penala din Parlament au scos inca odata romanii in strada. Mobilizarea a fost enorma in mai multe judete ale tarii. La Sibiu se estimeaza neoficial ca ar fi fost in strada aproximativ 4000 de oameni in cursul serii de miercuri. Protestatarii si-au dat intalnire in Piata Mare a orasului la ora 18.00 si de acolo au pornit scandand lozinci impotriva coalitiei de guvernare pe Bulevardul Balcescu, prin Piata Unirii catre Bulevardul Mihai Viteazu.

De pe Mihai Viteazu, in drumul lor inapoi spre Piata Mare, protestatarii s-au oprit si in fata casei presedintelui Klaus Iohannis. Aici au scandat “Iohannis nu uita, Sibiul e de partea ta!”. “Hotii”, “PSD, ciuma rosie” sau “Iesiti din casa, daca va pasa” sunt alte cateva dintre sloganele deja devenite celebre la acest tip de prosteste si care nu au lipsit nici la marsul de miercuri seara.

Proteste au mai avut loc si in alte judete ale tarii.

In Bucuresti protestatarii au blocat circulatia rutiera iar jandarmii au intervenit. Printre cei ridicati cu duba s-a numarat si un jurnalist german. Incidentele nu s-au oprit aici. Protestatarii au agasat verbal un parlamentar in timp ce acesta se indrepta spre statia de metrou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.