Primăria îi ajută pe cei afectaţi de explozia din 24 septembrie

0
116

Primaria le-a intins o mana de ajutor familiilor care locuiesc in blocul din Valea Aurie la parterul caruia s-a produs o explozie urmata de un incendiu puternic in data de 24 septembrie. Municipalitatea s-a ocupat de expertiza tehnica a cladirii astfel incat oamenii sa stie cat de sigur este blocul. In plus, locatarii au primit si ajutoare de urgenta. Este vorba despre un numar de 13 familii care au solicitat si primit sume cuprinse intre 2 mii si 7 mii de lei, bani cu care sa isi poata repara apartamentele.

Firma care s-a ocupat de expertiza in urma careia oamenii s-au putut reintoarce in bloc este una bucuresteana. Municipalitatea a decis sa plateasca aceasta expertiza dupa ce oamenii s-au plans ca sumele necesare depasesc posibilitatile lor.

Sumele alocate ca ajutor familiilor au fost aprobate prin hotarare de consiliu. Per total locuitorii blocului au primit ajutoare in valoare de peste 35 de mii de lei. pentru ca banii nu erau suficienti in toate cazurile astfel incat oamenii sa isi acopere integral cheltuielile pentru reabilitarea apartamentelor in urma exploziei, municipalitatea i-a indemnat pe oameni ca, prin institutiile abilitate sa solicite si ajutoare guvernamentale. De acestea s-au ocupat atat angajatii Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Sibiu cat si cei de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala. Astfel s-au facut anchete sociale iar oamenii au putut depune solicitari si pentru ajutor de stat.

Primaria a fost pregatita chiar sa ofere locuinte in regim de urgenta pentru persoanele care nu aveau unde sa locuiasca. O singura persoana a depus solicitare pentru o astfel de locuinta. Este vorba despre un varstnic. Barbatul a primit gazduire la Caminul pentru persoane varstnice pana la momentul la care s-a putut intoarce in propria locuinta. Inainte de a se intoarce insa barbatul a primit ajutor de la DAS si Serviciul Management Salubrizare care l-au sprijinit prin curatarea locuintei afectate de explozie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.