Polițiștii locali vor păstra un moment de reculegere în memoria colegului lor decedat de la Poliția Locală Cisnădie

0
32

Joi, 29.02.2024, la ora 14.00, toți polițiștii locali din România vor păstra un moment de reculegere în memoria colegului lor ucis de la Poliția Locală Cisnădie, Radu Trihenea. Menționăm că acesta a fost lovit cu mașina de un conducător auto în timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu. Cu toate că a fost transportat imediat la spital, polițistul local a murit însă la numai 38 de ani, după ce a stat două săptămâni internat.

Din păcate decesul acestuia se înscrie într-un șir mai lung de astfel de evenimente nefericite (ultimul petrecut la Poliția Locală Pitești), care s-au abătut asupra acestei categorii profesionale. Astfel polițiștii locali au fost și sunt supuși în continuare agresivității unor indivizi certați cu legea, situații care în final, din păcate, duc și la astfel de situații tragice.

Toate acestea poate nu s-ar întâmpla dacă angajații unităților de Poliție Locală ar fi mai bine protejați și ar beneficia de drepturile prevăzute prin lege pentru ei și neacordate. De asemenea lucrurile ar arăta mai bine și dacă aceștia nu ar face obiectul unor campanii de discreditare agresive duse de către anumite persoane și grupuri interesate.

Deși trec și prin astfel de momente tragice, uneori chiar până la sacrificiul suprem, polițiștii locali își vor face datoria în continuare în slujba și pentru protejarea colectivităților din care fac parte.

Dumnezeu să îl odihnească în pace pe colegul nostru! Condoleanțe familiei îndurerate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.