Platforma subterană de deșeuri din Piața Mică a devenit funcțională

0
35

Platforma subterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor, amplasată în Piața Mică, adevenit funcțională la începutul luni. Aceasta este dedicată agenților economici din zona centrală care, din cauza constrângerilor de spațiu, nu au posibilitatea depozitării de containere. Investiția, în valoare de 308.000 lei reprezintă o soluție adaptată centrul istoric al orașului.

Sistemuleste compus din 4 containere amplasate în subteran: unul pentru deșeurile reziduale cu o capacitate de 3 mc, unul pentru biodegradabile de 2 mc, și câte unul pentru hârtie/carton și respectiv plastic/metal, fiecare cu o capacitate de 5 mc. La suprafață sunt amplasate fantele de introducere a deșeurilor, acestea fiind dotate cu un sistem de control al accesului utilizatorilor, prin intermediul unui card cu tehnologie NFC. Prin acest sistem se va înregistra numărul de aruncări de deșeuri reziduale pentru fiecare utilizator în parte, urmând ca taxa de salubrizare să fie calculată în funcție de aceasta. 

Agenții economici din zonă au fost înștiințați în scris cu privire la această opțiune care li se oferă pentru colectarea selectivă și depozitarea corectă a deșeurilor, fiind invitați să își ridice cardurile de acces.Până în prezent s-au solicitat și predat 12astfel de carduri.

Odată cu darea în funcțiune a noii platforme, în data de 12 februarie, containereleconvenționale, supraterane, amplasate în Piața Mică, au fost îndepărtate.

Reamintim că, în același domeniu, al îmbunătățirii infrastructurii pentru colectarea selectivă a deșeurilor, Primăria Sibiu a obținut finanțarea din fonduri europene nerambursabile pentru amenajarea a 200 de insule ecologice supraterane digitalizate în zonele de blocuri. Acesteavorpermite implementarea mai eficientă a instrumentului ”plătești cât arunci”, taxa urmând să fie calculată în funcție de numărul de aruncări de deșeuri reziduale pentru fiecare apartament. Procedura de achiziție pentru primele 110 insule este gestionată de Ministerul Mediului, aceasta fiind în curs în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.