Peste 300 de firme sibiene transferate la DGRFP Braşov. PNL protestează!

0
567

Liberalii sibieni critică modul de reorganizare a ANAF şi atrag atenţia asupra impactului negativ pe care il au schimbările asupra economiei județului Sibiu, prin desființarea structurii de contribuabili mijlocii, decizie în urma căreia 340 de firme de renume din Sibiu vor fi preluate şi administrate de DGRFP Brasov. Pentru a echilibra balanţa, PNL cere înfiinţarea la Sibiu a Administratiei Regionale pentru Contribuabili Mijlocii a Regiunii Centru, care ar duce la crearea a peste 100 de noi locuri de muncă.

Preluarea de către Braşov , din ianuarie 2016, a firmelor care au avut în 2014 o cifră de afaceri de 9 milioane lei va avea efecte devastatoare asupra climatului economic al judeţului, avertizează liberalul Grigore Popescu, fost şef al Finanţelor Publice Sibiu.

Transferul ar fi trebuit să se facă începând cu data de 1 ianuarie, însă procesul de reorganizare este în blocaj, firmele în cauză nefiind încă notificate.

“Peste 340 de societați vor fi preluate în administare de Administratia Regionala pentru Contribuabili Mijlocii a Regiunii Centru-Brasov care urmează să fie înființată.Din categoria firmelor care vor fi preluate de Brasov sunt firme care apartin unităților administaetiv teritoriale precum Aeroportul Sibiu , Tursib, Apa Canal, PieȚe Sibiu, Apa Tarnavei Mari sau DPC şi firme cu cu capital strain precum Bachmann, Bramac, Cargill, Deco Rame, Mainetti și firme cu capital autohton cum sunt: Constructii, Sinecon, Unimat, Apollo, Clinica Polisano, Trans Agape, Simpa”, a spus Grigore Popescu.

Potrivit fostului şef al Fiscului sibian, cifra de afaceri totală din 2014 a societatilor care urmează să fie administrate de DGRFP Brasov a fost de aproximativ 4,6miliarde lei, cu un numar de aprox.35.000 angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.