Peste 3.000 articole vestimentare, încălțăminte, parfumuri și genți contrafăcute, descoperite într-un autocamion în PTF Calafat

0
24

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, mai multe cutii de carton ce conțineau cantitatea totală de 3.056 bunuri contrafăcute, constând în articole vestimentare, încălțăminte, parfumerie și marochinărie, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 10.03.2024, în jurul orei 06.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un cetățean bulgar. Acesta transporta coletărie pe ruta Bulgaria-Austria, conform documentelor prezentate.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit  în interiorul compartimentului de marfă, mai multe cutii de carton ce conțineau diverse bunuri.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 3.056 bunuri contrafăcute, constând în articole vestimentare, încălțăminte, parfumerie și marochinărie, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de 764.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiști în  vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de șoferul bulgar se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.