Peste 10 mii de vaccinati antigripal

0
296

Numarul dozelor de vaccin antigripal este pe terminate la Sibiu. Mai sunt disponibile in tot judetul aproximativ 1800 de doze. Pana la acest moment Ministerul Sanatatii nu a dat semne ca ar suplimenta cantitatea de vaccin alocata judetului nostru. Pana la momentul de fata au fost imunizati mai bine de 10 mii de sibieni. Dozele de vaccin sunt insa pe terminate. La nivelul intregului judet mai sunt undeva la 1800 fiole disponibile. Anul acesta sibienii au fost ceva mai grabiti in a se imuniza impotriva gripei. Campania de vaccinare a imceput in 12 octombrie. In prima saptamana de campanie s-au vaccinat aproape 600 de persoane numarul lor a crescut la peste 1500 in cea de-a doua saptamana, iar in cea de-a treia s-a triplat.
Numai saptamana trecuta s-au imunizat aproximativ o mie de persoane.
Beneficiaza de vaccinare gratuita persoanele cu varste intre 6 luni si 64 de ani aflate in evidentele medicilor de familie cu afectiuni cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, cu diabet, astm sau cu virusul imunodeficientei umane. Lor li se adauga femeile insarcinate, medicii, cadrele medii sanitare, personalul auxiliar atat din spitale cat si unitati sanitare ambulatorii sau unitati de ocrotire sociala. Se mai pot vaccina gratuit rezidentii in unitati de ocrotire sociala dar si batranii de peste 65 de ani.
Pentru ca stocul de vaccin antigripal este pe sfarsite reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au cerut Ministerului Sanatatii suplimentarea numarului de doze. Desi s-a facut solicitarea de mai bine de doua saptamani pana la momentul de fata nu s-a primit nici un raspuns. Medicii spun ca daca nu sunt alocate noi doze de vaccin, anul acesta campania s-ar putea incheia cel tarziu in primele doua saptamani ale lunii ianuarie. De asemenea, daca se aloca doze de vaccin si vin mai tarziu de 15 ianuarie, vaccinarea devine inutila deoarece imunizarea se face in aproximativ 2 saptamani de la administrarea serului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.